SURHUIZUM-ONLINE
Nieuws Overige rubrieken     Blijf overal op de hoogte
Volg Surhuizum-online via:

Overzicht Sport    
Kerknieuws Activiteiten    
Dossiers Column    
Nieuwsarchief Over Surhuizum    
  Webgids    
         
        Nieuwsberichten, verslagen en foto's voor deze rubriek kun je mailen naar: nieuws@surhuizum-online.nl
eXTReMe Tracker
 
Copyright © 1998-2012 Surhuizum-online.nl
 
 
 
 
NIEUWS
 
Boogschieten om de 'Robin Hood' van de Friese Wouden
 
 
Afgelopen zaterdag was het weer zover, in Surhuizum kon men op de jaarmarkt strijden om de titel de "Robin Hood van Surhuizum". Boogschuttersgilde Fryskewald hield voor de tweede keer op rij haar Robin Hood kampioenschap op de Spulwike in Surhuizum.
Jammer dat er zo weinig publiek was, het KNMI had n.l. 100mm water voorspeld en dat weer hield veel mensen om de stap naar Surhuizum te nemen. Wethouder Marten van der Veen die ook op het evenement aanwezig was vond het erg jammer dat de route van de markt niet via het oude korfbalveld liep. "Op dizzy manier rin je sa een protte minsken mis en dat is dan jammer foar het Seineharjen en it Pylkje sjitten". verteld de wethouder van de Veen, die een internationaal tintje aan het zeis haren had toe gevoegd door een Roemeen uit te nodigen voor dit Wereld Kampioenschap.
 
Twee kampioenen bij het boogschieten
Er waren twee bekers te winnen op het boogschutters kampioenschap, vorig jaar streed men alleen om de Robin Hood van Surhuizum, nu was er ook een mogelijkheid om je te kwalificeren voor de Robin Hood van de Friese Wouden. Dit kampioenschap was bedoeld voor de wat meer ervaren boogschutters uit het Noorden van ons land. Ook de winnaar van de Robin Hood van Surhuizum mocht aan deze finale mee doen.
 
Hessel Wiersma (11) schiet alle volwassenen totaal van de baan
Voor het kampioenschap van Robin Hood van Surhuizum kon men zich de hele middag kwalificeren, men kreeg vijf pijlen en als men 1 pijl in de roos had geschoten dan stond men in de finale. Dit bleek voor de meesten nog een hele moeilijke zaak te worden. Uiteindelijk werd er toch een mooie finale geschoten en stonden 8 personen in de finale waarvan zelfs 2 kinderen. Er werd in de wedstrijd met 3 pijlen geschoten diegene die de hoogste score had ging met de beker naar huis. De 11 jarige Hessel Wiersma uit Surhuizum nam de beker in ontvangst deze jonge knaap bleek de echte Robin Hood van Surhuizum te zijn met twee pijlen in de roos.
 
Thirza Postma (10) Robin Hood van de Friese Wouden
Friese jeugd heeft veel schutters talent in zich en dit biedt voor de toekomst perspectief voor de handboog sport in Nederland en ook voor de toekomstige olympische spelen. Wie wil nou niet de volgende Rick van der Ven zijn, meer info over het boogschieten kunt u vinden op de gelijknamige site Fryskewald.nl. Aan de wedstrijd Robin Hood van de Friese Wouden konden alleen ervaren boogschutters aan mee doen. De kwalificatie was al moeilijk genoeg om je in de finale te schieten. Uiteindelijk stonden 5 personen in de finale en bleken na drie pijlen te hebben geschoten 2 personen over die even veel punten hadden vergaard. Thirza Postma (10) en Willem Feenstra (42) beiden uit Surhuizum moesten nu een shoot off doen. De spanning straalde van de gezichten af, wie zijn zenuwen nu het beste in bedwang kan houden zal uiteindelijk de winnaar zijn. Thirza Postma wist in deze spannende finale met 1 puntje verschil te winnen van Willem Feenstra. En hiermee werd zij de eerste Robin Hood van de Friese wouden.
 
www.surhuizum-online.nl/spulwikesurhuzum
 
27 augustus 2012
 
 
LAATSTE NIEUWS