SURHUIZUM-ONLINE
Nieuws Overige rubrieken     Blijf overal op de hoogte
Volg Surhuizum-online via:

Overzicht Sport    
Kerknieuws Activiteiten    
Dossiers Column    
Nieuwsarchief Over Surhuizum    
  Webgids    
         
        Nieuwsberichten, verslagen en foto's voor deze rubriek kun je mailen naar: nieuws@surhuizum-online.nl
eXTReMe Tracker
 
Copyright © 1998-2012 Surhuizum-online.nl
 
 
 
 
NIEUWS
 
De Hūnekop afsluiter van geslaagde Spulwike
 
Foto: Kornelis van Dekken
 
Zaterdag was alweer de laatste dag van de Spulwike in Surhuizum. Met de traditionele jaarmarkt werd de 40e Spulwike in stijl afgesloten. De marktcommissie had dit jaar weer veel standhouders naar Surhuizum weten te halen. Op het terrein voor de feesttent stonden dan ook vele marktkramen op gesteld. Ook de plaatselijke middenstand en enkele verenigingen ontbraken niet op de markt. Het publiek kon dan ook 'te kust en te keur' in Surhuizum.
Ook op de kindervrijmarkt was het een drukte van belang. Voor het dorpshuis hadden de kinderen hun oude spullen te koop gezet. In het dorpshuis kon het publiek de fototentoonstelling over 40 jaar Spulwike bekijken. Op de foto's werd dan ook menig (oud) dorpsgenoot herkend. En de verschillende anekdotes over de spelweek kwamen dan van zelf ter tafel. Dit gebeurde ook in het jeugdhonk, waar de bezoekers konden genieten van de film over 40 jaar Spulwike.
Ondertussen hamerden de deelnemers aan het seineharjen ingespannen met de haarhamer over de snede van de zeis. Dit jaar hadden 18 deelnemers zich opgegeven voor het kampioenschap. Ruim een uur kon het publiek genieten van deze wedstrijd in dit aloude ambacht. Door de jury werd Franke Bouwstra uit Hartwerd uitgeroepen tot kampioen. Als prijs kreeg hij een zeis mee naar huis.
Na het seineharjen gaven de dames van gymnastiekvereniging Set 'm op uit Augustinusga, onder leiding van Anja de Bruin, twee spectaculaire demonstraties op het feestterrein. De dames hadden twee verschillende oefeningen ingestudeerd, die door het publiek met enthousiaste reacties werd ontvangen.
Als afsluiter van de dag vond in de feesttent voor de 20e keer het Troubadoursfestival plaats. Even na vieren beklom Albert van der Tuin met zijn band het podium. Ondertussen werd het al gezellig druk in (en om) de feesttent. Naast Van der Tuin waren ook Gurbe Douwstra en Piter Wilkens weer present op het festival. Het Troubadoursfestival werd denderend afgesloten door De Hūnekop. Net als vorig jaar was het de organisatie gelukt om Emiel, Rik en Bart weer naar Surhuizum te halen. De band zette met hun optreden de bom volle tent volledig op z'n kop.
 
Bekijk hier alle foto's, deel 1 (door Kornelis van Dekken) en deel 2 (door Koop van der Velde) of kijk voor meer foto's op www.spulwike.nl.
 
www.surhuizum-online.nl/spulwikesurhuzum
 
18 augustus 2013
 
 
LAATSTE NIEUWS