SURHUIZUM-ONLINE
Nieuws Overige rubrieken     Blijf overal op de hoogte
Volg Surhuizum-online via:

Overzicht Sport    
Kerknieuws Activiteiten    
Dossiers Column    
Nieuwsarchief Over Surhuizum    
  Webgids    
         
        Nieuwsberichten, verslagen en foto's voor deze rubriek kun je mailen naar: nieuws@surhuizum-online.nl
 
Copyright © 1998-2014 Surhuizum-online.nl
 
 
 
 
NIEUWS
 
De Sadelrūkers afsluiter van geslaagde Spulwike
 
Foto: Eerde Jan Postma
 
Zaterdag was alweer de laatste dag van de Spulwike in Surhuizum. Met de traditionele jaarmarkt werd de 41e Spulwike in stijl afgesloten. De marktcommissie had dit jaar weer veel standhouders naar Surhuizum weten te halen. Op het terrein voor de feesttent stonden dan ook vele marktkramen op gesteld. Ook de plaatselijke middenstand en enkele verenigingen ontbraken niet op de markt. Het publiek kon dan ook 'te kust en te keur' in Surhuizum. Ook op de kindervrijmarkt was het een drukte van belang.
Ondertussen hamerden de deelnemers aan het seineharjen ingespannen met de haarhamer over de snede van de zeis. Dit jaar hadden 15 deelnemers zich opgegeven voor het kampioenschap. Ruim een uur kon het publiek genieten van deze wedstrijd in dit aloude ambacht. Door de jury werd Rolf Dijkema uit Drachten uitgeroepen tot kampioen. Als prijs kreeg hij een zeis mee naar huis.
Na het seineharjen gaven de leden van SVS Streetdance, onder leiding van Fenna Bouma en Rianne Wouda, een demonstratie op het feestterrein. Alle groepen hadden verschillende oefeningen ingestudeerd, die ze afwisselend aan het publiek toegestroomde publiek toonden.
Als afsluiter van de dag stond in de feesttent live muziek geprogrammeerd. Tegen vijf uur betraden de broers Pieter en Michiel Veenstra het podium. Ondertussen was het al gezellig druk in en om de feesttent. De Spulwike werd afgesloten door De Sadelrūkers. Met hun Rock&Lol band wisten Tjeerd, Piebe, Fred en Jan een feestelijk einde te maken aan vier dagen feest in Surhuizum!
 
Bekijk hier alle foto's, deel 1 (door Kornelis van Dekken), deel 2 (door Mindert van Dekken) of kijk voor meer foto's op www.spulwike.nl.
 
www.surhuizum-online.nl/spulwikesurhuzum
 
17 augustus 2014
 
 
LAATSTE NIEUWS