SURHUIZUM-ONLINE
Nieuws Overige rubrieken     Blijf overal op de hoogte
Volg Surhuizum-online via:

Overzicht Sport    
Kerknieuws Activiteiten    
Dossiers Column    
Nieuwsarchief Over Surhuizum    
  Webgids    
         
        Nieuwsberichten, verslagen en foto's voor deze rubriek kun je mailen naar: nieuws@surhuizum-online.nl
 
Copyright © 1998-2017 Surhuizum-online.nl
 
 
 
 
NIEUWS
 
DTS 75 jaar
 
Korfbalvereniging De TŻke Smiters werd in 1942 opgericht en dat is dit jaar dus 75 jaar geleden. Een moment om bij stil te staan en dat gebeurde dan ook. Alhoewel, stil en een moment: het was een drukte van jewelste gedurende maar liefst drie dagen van 15 t/m 17 juni. Zowel op als naast het veld vonden diverse activiteiten plaats.
 
 
Het begon donderdagavond 15 juni met de officiŽle opening door voorzitter Ronald Wassink en wethouder Jouke Spoelstra. Het was een knallend begin, want na de toespraken vloog de confetti een ieder om de oren.
 
Het was tevens het startsein voor een nieuw experiment in ons dorp: de run and walk trail door Surhuizum. Naast de 150 deelnemers deden velen dorpsgenoten mee om de tocht onderweg mogelijk te maken en daarmee werd het echt een dorpsactiviteit. Wandelend of hardlopend kon men een route volgen door het dorp. En niet alleen door het dorp, maar ook door markante gebouwen en langs markante plaatsen.
 
Zo liep de tocht dwars door de basisschool, waar sommigen al jaren niet meer binnen waren geweest. Een feest der herkenning. Maar werd er ooit al eens een wandeltocht door de kerk gehouden? Hier gebeurde het! Met begeleiding van prachtige orgelmuziek beleefden de wandelaars veel plezier aan deze doortocht van achter- naar voordeur en omgekeerd. En niet alleen de wandelaars vonden het mooi, ook de organist wist van geen ophouden, zo mooi vond hij dit evenement. En er was meer muzikale omlijsting. Zo werd bij de familie Sipke Bouma een concert gegeven door Brassband Blaast de Bazuin en werd de route dwars door het dorpshuis geleid, waar men een warm welkom kreeg van het koor onder leiding van Sietske Smid! Sommige deelnemers mochten zelfs een paar regels meezingen. Er werd een pitstop gehouden bij de familie Pel in De PŻs en ook de midgetgolfbaan van de familie Piersma kon even nader worden bekeken. Met een prachtige sleutelhanger als aandenken voor de deelnemers en een donatie aan het Foppe Fonds van 500 euro leverde deze run and walk naast veel plezier ook nog wat tastbaars op.
 
 
Dat was minder het geval bij het schuim van de schuimparty die na binnenkomst van de lopers werd gehouden. Het schuim leek tastbaar, maar was het eigenlijk ook weer niet. Het was wel een prachtig gezicht om iedereen onder een dikke laag schuim rond te zien bewegen.
 
 
Vrijdagmiddag was het tijd voor de jeugd. Voor alle kinderen t/m de basisschoolleeftijd waren spelletjes georganiseerd en springkussens geregeld. Er was zelfs een heuse stormbaan die veel bekijks en belangstelling trok. Tijdens de bootcamp van Klaas Struiving werd er even flink gewerkt, maar gelukkig kon er ook genoeg worden ontspannen en waren er allerlei versnaperingen en ijsjes verkrijgbaar.
 
Op vrijdagavond was het tijd voor "DTS got talent". Alle teams van DTS, van de kangoeroes tot de selectie van het 1e en 2e, brachten een voorstelling op het podium. Onder leiding van een deskundige jury werden de beste podiumacts beloond met een prijs, maar eigenlijk verdienden alle teams een prijs. Het niveau was ongekend hoog en het was genieten geblazen voor het publiek dat maar nauwelijks in de feesttent paste.
 
Tijdens die optredens werd al regelmatig de naam van Rommert Kats genoemd. Niet voor niets, want hij is toch nog steeds een beetje "mister DTS". Door zijn verblijf in het ziekenhuis kon hij helaas niet aanwezig zijn, maar tot ieders grote verbazing en blijdschap verscheen hij zaterdagmiddag tijdens het jubileumtoernooi toch op het veld, samen met Hennie. Ze zijn beiden erelid van DTS, naast Jan Kalsbeek en Jelle de Vries. Allen waren zij getuige van de finale van een prachtig toernooi en daarna de toost die door voorzitter Ronald Wassink samen met de aanwezigen werd uitgebracht op het jubilerende DTS. Reint Oostra van de KNKV hield een uitgebreide maar mooie toespraak en schonk DTS een prachtige schaal met opdruk. Ook wethouder Jouke Spoelstra was opnieuw aanwezig en hield deze keer een kort maar krachtige speech.
 
 
Na het officiŽle gedeelte bleef iedereen lekker buiten op het veld genieten van de barbecue en van elkaars gezelschap. Hoewel het niet zo was opgezet, leek het soms net een reŁnie. Met een optreden van zangeres Jayden en muziek van dj Hedzer werd het nog gezelliger en toen de hoofdact van de avond op het podium verscheen, ging het helemaal los. Jelle B. trad een uur lang op en zorgde voor een geweldige sfeer die helemaal paste bij dit prachtige jubileumfeest. Mede dankzij de goede organisatie, het prachtige weer en niet te vergeten de vele enthousiaste deelnemers, kan DTS terugzien op een prachtige viering van het 75-jarig jubileum en heeft het energie opgedaan om nog vele jaren vooruit te kunnen.
 
Bekijk hier alle foto's van het 75-jarig jubileum van kv DTS
 
30 juni 2017
 
 
LAATSTE NIEUWS