SURHUIZUM-ONLINE
Nieuws Overige rubrieken     Blijf overal op de hoogte
Volg Surhuizum-online via:

Overzicht Sport    
Kerknieuws Activiteiten    
Dossiers Column    
Nieuwsarchief Over Surhuizum    
  Webgids    
         
        Nieuwsberichten, verslagen en foto's voor deze rubriek kun je mailen naar: nieuws@surhuizum-online.nl
 
Copyright © 1998-2016 Surhuizum-online.nl
 
 
 
 
NIEUWS
 
Franke Bouwstra voor de zevende keer kampioen seineharjen
 
Foto: Mindert van Dekken
 
Zaterdagmiddag 27 augustus deden zestien deelnemers mee aan het inmiddels landelijk bekende kampioenschap Seineharjen. Het kampioenschap dat sinds 1979 wordt georganiseerd trok weer vele bekende gezichten naar Surhuizum. Naast veel oudgedienden deden dit jaar ook twee nieuwe deelnemers mee, Dries Nicolai uit Augustinusga en Tsjebbe Hansma uit Surhuizum. Net als de andere haarders moesten ook zijn proberen om met de haarhamer het staal van de snede van de zeis uit te drijven, te harden en vervolgens dun en scherp te maken. Het mag dan ook weer niet te dun zijn en uiteraard mogen er geen kartels of golfjes aan de zeis zichtbaar zijn. Onder toezicht oog van de vele toeschouwers hamerden de deelnemers een uur ingespannen met de haarhamer over de snede van de zeis, en werden zijn van commentaar voorzien door Jan Post.
Om half drie moesten de deelnemers de hamers neer leggen en was het de beurt aan de jury om de zeisen te beoordelen en de beste er uit te halen. In een vlot tempo selecteerde de jury, met daarin de winnaar van vorig jaar, de beste drie zeisen van dit jaar. De jury beoordeeld de zeis van Franke Bouwstra uit Hartwerd als beste, waarmee hij het kampioenschap voor de zevende keer op zijn naam schreef. De tweede prijs ging naar Rolf Dijkema uit Drachten, die twee jaar terug voor de tweede keer tot kampioen werd uitgeroepen, en de derde prijs was voor Willem Huitema uit Sint Nicolaasga. Huitema wist in het verleden al acht keer het kampioenschap binnen te halen, maar wordt nu dus op de hielen gezeten door Bouwstra met zeven overwinningen.
 
Bekijk hier alle foto's (door Kornelis van Dekken, Mindert van Dekken en Yvonne de Beer) of kijk voor meer foto's op www.spulwike.nl.
 
www.surhuizum-online.nl/spulwikesurhuzum
 
29 augustus 2016
 
 
LAATSTE NIEUWS