SURHUIZUM-ONLINE
Nieuws Overige rubrieken     Blijf overal op de hoogte
Volg Surhuizum-online via:

Overzicht Sport    
Kerknieuws Activiteiten    
Dossiers Column    
Nieuwsarchief Over Surhuizum    
  Webgids    
         
        Nieuwsberichten, verslagen en foto's voor deze rubriek kun je mailen naar: nieuws@surhuizum-online.nl
eXTReMe Tracker
 
Copyright © 1998-2012 Surhuizum-online.nl
 
 
 
 
NIEUWS
 
Jeugd op vossenjacht door het dorp
 
Foto: Kornelis van Dekken
 
Vrijdagmiddag konden de kinderen vanaf groep 3 op vossenjacht door Surhuizum. De 'vossen' waren door het hele dorp uitgezet. In totaal waren er 16 vossen die door de kinderen gevonden moesten worden. Onder de vossen was onder meer de bakker met een korf vol broden op de fiets, twee vissers bij de feart en naast de kerk was een monteur bezig met een oud tractor. Tegenover de 'bistepôle' zaten twee meiden op een hooiwagen, kwamen we in het parkje een zwerver tegen en duwde beppe pake voort in een rolstoel. Naast nog een aantal andere vossen kwamen we ook 'Grutte Gelf' tegen op zijn ronde door het dorp.
Onderweg moesten er letters worden verzameld, waar laten een zin van gemaakt moest worden. De goede oplossing was: "Spulwike Surhuizum robijnen jubileum". Tevens moest er een slogan worden gemaakt van de volgende zin: "Spulwike Surhuizum is altijd één groot feest…" Hierbij maakten de kinderen kans op een leuke prijs. De jury vond de slogan van Wilma, Dionne, Feikje, Sofie en Jantsje het leukst. Zij wonnen de eerst prijs met de slogan "Spulwike Surhuizum is altijd één groot feest, elke zomer genieten wij hier het meest". De tweede prijs werd gewonnen door Klaas, Marije, Jelmer, Lucia en Johannes met de slogan "Spulwike Surhuizum is altijd één groot feest, je mist wat als je daar niet bent geweest". En de derde prijs ging naar Patrick met de slogan "Spulwike Surhuizum is altijd één groot feest, wanneer je in de grote tent bent geweest".
 
Voor de peuters en kleuters (groep 0 t/m 2) was er een groot prinsen en prinsessenfeest in de tent. Veel kinderen waren verkleed als prinses, prins of ridder naar het feest gekomen. In de tent kon er volop geknutseld worden. Zo konden de meisjes een spiegeltje versieren en de jongentjes een zwaard maken. Samen met de ouders werd er volop geknipt en geplakt. Ook werden de kinderen geschminkt. Nadat alle spiegeltjes en zwaarden waren versiert mochten de kinderen een rondrit door het dorp maken in een grote huifkar.
Aan het eind van de middag werden er prijzen uitgedeeld voor de mooiste prinses en de stoerste prins/ridder. De mooiste prinsesjes waren Fenna Pool (groep 0), Maike Westra (groep 1) en Alie Visser (groep 2). En de stoerste ridders waren Jorn Luimstra (groep 0), Jan Hoekstra (groep 1) en Daniël van der Boon (groep 2).
 
Bekijk hier alle foto's, deel 1 (door Kornelis van Dekken) en deel 2 (door Koop van der Velde) of kijk voor meer foto's op www.spulwike.nl.
 
www.surhuizum-online.nl/spulwikesurhuzum
 
18 augustus 2013
 
 
LAATSTE NIEUWS