SURHUIZUM-ONLINE
Nieuws Overige rubrieken     Blijf overal op de hoogte
Volg Surhuizum-online via:

Overzicht Sport    
Kerknieuws Activiteiten    
Dossiers Column    
Nieuwsarchief Over Surhuizum    
  Webgids    
         
        Nieuwsberichten, verslagen en foto's voor deze rubriek kun je mailen naar: nieuws@surhuizum-online.nl
 
Copyright © 1998-2017 Surhuizum-online.nl
 
 
 
 
NIEUWS
 
MFC De Delfeart ontvangt 9.000 euro van het Oranje Fonds
 
Op 5 juli jl. heeft het Oranje Fonds een bedrag van maximaal € 9.000 subsidie toegekend voor een nieuw interieur in het dorpshuis in Surhuizum. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo'n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.
 
De Provinsje kende eerder dit jaar al een bedrag toe van maximaal € 9.316 uit het Iepen Mienskipsfûns. Een fonds om initiatieven van inwoners in Fryslân verder te helpen. Subsidie voor projecten die bijdragen aan de leefbaarheid van een wijk, dorp of eiland .
 
Sinds de bouw van het dorpshuis in Surhuizum, circa 10 jaar geleden, is het interieur niet meer gewijzigd. 'Het is gedateerd en weinig sfeervol', een veel gehoorde reactie van dorpsbewoners, waardoor het dorpshuis steeds minder werd bezocht. Afgelopen jaar heeft het bestuur hier verandering in proberen te brengen door nieuwe activiteiten te organiseren. Een volgende stap is een nieuw interieur. Een groep vrijwilligers uit het dorp is de werkgroep interieur gestart en zij hebben, in overleg met het bestuur, een fantastisch projectplan opgesteld. Er wordt een nieuwe vloer gelegd, muren en deuren worden geschilderd en deels voorzien van lambrisering. Daarnaast wordt de foyer opnieuw ingericht komt er een nieuwe bar.
 
Nu de beide fondsen hun bijdrage hebben toegezegd kan het dorpshuis dit project ook daadwerkelijk realiseren. Dit uiteraard met hulp van vrijwilligers uit eigen dorp. Het bestuur is De Provinsje en het Oranje Fonds zeer dankbaar voor hun bijdrage. Het doel is om het nieuwe seizoen te starten in een sfeervolle foyer die beter past bij deze tijd. Een dorpshuis voor jong en oud, waar een ieder weer jarenlang met plezier naar toe mag gaan.
 
 
14 juli 2017
 
 
LAATSTE NIEUWS