SURHUIZUM-ONLINE
Nieuws Overige rubrieken     Blijf overal op de hoogte
Volg Surhuizum-online via:

Overzicht Sport    
Kerknieuws Activiteiten    
Dossiers Column    
Nieuwsarchief Over Surhuizum    
  Webgids    
         
        Nieuwsberichten, verslagen en foto's voor deze rubriek kun je mailen naar: nieuws@surhuizum-online.nl
 
Copyright © 1998-2015 Surhuizum-online.nl
 
 
 
 
NIEUWS
 
Mooi Wark sluit geslaagde Spulwike in stijl af
 
Foto: Kornelis van Dekken
 
Afgelopen zaterdag werd de Spulwike weer traditioneel afgesloten met de jaarmarkt op het feestterrein. Ook dit jaar had de marktcommissie weer vele standhouders naar Surhuizum weten te halen, waaronder enkele lokale ondernemers en verenigingen. Maar niet alleen bij de vele marktkramen kon men 'te kust en te keur', ook op de kindervrijmarkt werd volop handel bedreven.
Ondertussen kon het toegestroomde publiek ook een kijkje nemen bij het kampioenschap seineharjen. Hier hamerden de deelnemers ingespannen met de haarhamer over de snede van de zeis. Dit jaar hadden 18 deelnemers zich opgegeven voor het kampioenschap. Ruim een uur kon het publiek genieten van deze wedstrijd in dit aloude ambacht. Door de jury werd Wobbe Anne Veenstra uit Surhuizum uitgeroepen tot kampioen. Als prijs kreeg hij een zeis mee naar huis.
Halverwege de middag gaven de leden van SVS Streetdance een demonstratie op het feestterrein. De verschillende groepen hadden diverse oefeningen ingestudeerd, die ze afwisselend aan het toegestroomde publiek toonden.
Na afloop van de markt zorgden de muzikanten van dweilorkest De Menaemer Feintsjes voor een vrolijke sfeer in en rondom de feesttent. Het aanwezige publiek genoot volop van de klanken van de bekende liedjes. Dit alles vormde een mooie opmaak naar de afsluiter van de Spulwike, de Drentse band Mooi Wark. In de feesttent gaven John, Arnold, William en Bert een daverend optreden met stevige gitaren en de welbekende nummers 'In de blote kont', 'We goan noar huus' en 'Laot maor gaon'.
 
Bekijk hier alle foto's, deel 1 (door Kornelis van Dekken), deel 2 (door Mindert van Dekken) of kijk voor meer foto's op www.spulwike.nl.
 
www.surhuizum-online.nl/spulwikesurhuzum
 
17 augustus 2015
 
 
LAATSTE NIEUWS