SURHUIZUM-ONLINE
Nieuws Overige rubrieken     Blijf overal op de hoogte
Volg Surhuizum-online via:

Overzicht Sport    
Kerknieuws Activiteiten    
Dossiers Column    
Nieuwsarchief Over Surhuizum    
  Webgids    
         
        Nieuwsberichten, verslagen en foto's voor deze rubriek kun je mailen naar: nieuws@surhuizum-online.nl
 
Copyright © 1998-2014 Surhuizum-online.nl
 
 
 
 
NIEUWS
 
Rolf Dijkema wint voor tweede keer kampioenschap seineharjen
 
Foto: Kornelis van Dekken
 
Zaterdag werd op de afsluitende dag van de Spulwike, voor de 36e keer het kampioenschap seineharjen georganiseerd in Surhuizum. Meer dan een uur lang hamerden de vijftien deelnemers ingespannen met de haarhamer over de snede van de zeis. "De kunst is nu om het staal van de snede uit te drijven, daardoor te harden en vervolgens dun en scherp te maken. Het resultaat mag dan ook weer niet te dun zijn en er mogen ook geen kartels, golfjes of groeven te zien zijn."
Na beoordeling van de zeisen door de jury werd Rolf Dijkema uit Drachten als winnaar uitgeroepen. Uit handen van Albert Veenstra kreeg Dijkema als prijs een zeis uitgereikt. Dijkema wist daarmee voor de tweede keer het kampioenschap op zijn naam te zetten. Dus eerste keer dat hij het seineharjen won was in 2011. "Hjir oertreft er alwer syn learmaster", aldus Albert Veenstra, die hem ooit de kneepjes van het vak bijbracht. Zelf wist Veenstra in 2005 het kampioenschap mee naar huis te nemen.
De tweede prijs ging dit jaar naar Willem Huitema uit Sint Nicolaasga, en de derde prijs bleef in Surhuizum en was voor Halbe Hartholt.
 
Bekijk hier alle foto's of kijk voor meer foto's op www.spulwike.nl.
 
www.surhuizum-online.nl/spulwikesurhuzum
 
17 augustus 2014
 
 
LAATSTE NIEUWS