SURHUIZUM-ONLINE
Nieuws Overige rubrieken     Blijf overal op de hoogte
Volg Surhuizum-online via:

Overzicht Sport    
Kerknieuws Activiteiten    
Dossiers Column    
Nieuwsarchief Over Surhuizum    
  Webgids    
         
        Nieuwsberichten, verslagen en foto's voor deze rubriek kun je mailen naar: nieuws@surhuizum-online.nl
 
Copyright © 1998-2015 Surhuizum-online.nl
 
 
 
 
NIEUWS
 
Snelheid en behendigheid centraal tijdens Lowland games
 
Foto: Kornelis van Dekken
 
Vrijdagmiddag stonden de jeugd de Lowland games op het programma. Op het veld voor de feesttent was een spellencircuit uitgezet, waarbij het draaide om snelheid, handigheid en bovenal gezelligheid. De spelletjes waren een combinatie van Highland games en zeskamp. De deelnemers werden ingedeeld in drie leeftijdsklassen, te weten 'aanstormend talent' (jeugd t/m groep 2), 'de beloften' (groep 3 t/m 5) en 'de profs' (groep 6 t/m 8).
Voor het aanstormend talent ging het niet om de prijzen, maar stond plezier voorop. De kinderen konden zich dan ook vermaken met de schutterskorf, blikgooien en blokken stapelen. Bij het blokken stapelen moeten de kinderen een zo hoog mogelijke stapel bouwen. Drie kinderen wisten een even hoge stapel te maken van maar liefst 170 centimeter, en dat waren Tygo, Kevin en Rianne. Zij mogen zich 'aanstormend talent' van Surhuizum noemen.
Bij 'de beloften' stonden de onderdelen Jeu de boules ballen gooien, schutterskorf, flessenvoetbal, waterdragen, stormbaan, spijkerbroekhangen en blikgooien op het programma. Van de zes teams wist groep A de meeste punten te behalen. Vooral 'Jeu de boules' en het spijkerbroek hangen gingen Arend, Erwin, Jesse, Sake, Niek, Silke en Sem goed af. En met 153 punten mogen zij zich 'de beloften' van Surhuizum noemen.
De onderdelen bij 'de profs' waren lange balk behendigheid, spijkerslaan, flessenvoetbal, waterdragen, stormbaan, sprijkerbroekhangen en schutterskorf. Aan het eind van de middag mocht groep C zich winnaar noemen bij 'de profs'. Met in totaal 174 punten wisten Frederika, Anna, Grytsje, Wieteke, Marrit en Anouschka de andere vijf teams voor de blijven. Vooral met de schutterskorf wisten zij maar liefst 40 punten te behalen.
 
Bekijk hier alle foto's of kijk voor meer foto's op www.spulwike.nl.
 
www.surhuizum-online.nl/spulwikesurhuzum
 
16 augustus 2015
 
 
LAATSTE NIEUWS