SURHUIZUM-ONLINE
Nieuws Overige rubrieken     Blijf overal op de hoogte
Volg Surhuizum-online via:

Overzicht Sport    
Kerknieuws Activiteiten    
Dossiers Column    
Nieuwsarchief Over Surhuizum    
  Webgids    
         
        Nieuwsberichten, verslagen en foto's voor deze rubriek kun je mailen naar: nieuws@surhuizum-online.nl
 
Copyright © 1998-2014 Surhuizum-online.nl
 
 
 
 
NIEUWS
 
Spanje en Ajax winnaars zeepvoetbaltoernooi
 
Foto: Kornelis van Dekken
 
Terwijl de kinderen van de onderbouw vrijdagmiddag zaten te knutselen in de feesttent, streed de bovenbouw om de eerste plaats van het zeepvoetbaltoernooi. Het toernooi werd gespeeld in twee poules. In de ene poule zaten de kinderen van groep 5 en 6 en in de andere de kinderen van groep 7 en 8.
In de poule van groep 5 en 6 streden de teams van Spanje, Brazilië, Nederland, Frankrijk en Duitsland in vier speel rondes om het hoogste podium. Op het ingezeepte veld liepen Nederland en Spanje na twee wedstrijden uit op de ander teams. De derde wedstrijd waar beide landen elkaars tegenstander waren bleek Spanje het betere team, en wonnen met 3-1 de wedstrijd. Hiermee was Spanje verzekerd van de titel en hadden zij in de laatste wedstrijd tegen Frankrijk niets te vrezen. Ook deze wedstrijd wist Spanje met een 1-0 overwinning op z'n naam te schrijven. Hiermee was het team van Spanje, bestaande uit Figou, Wessel, Lucia, Jesse, Miek en Jelte, met 12 punten de onverslagen kampioen in de poule van groep 5 en 6. Met 7 punten eindigde Brazilië op de tweede plaats en Nederland eindigde met 6 punten op de derde plaats.
In de poule van groep 7 en 8 streden Ajax, Cambuur, Feyenoord, PSV en Twente om de eerste plaats. Ook hier bleek na twee wedstrijden dat er twee teams de sterkste van de poule waren. Ajax en PSV hadden tot nu toe beide wedstrijden gewonnen, maar terwijl Ajax zijn derde wedstrijd met 5-1 wist te winnen van Feyenoord, speelde PSV met 2-2 gelijk tegen Ajax. Hoewel Ajax na vier gespeelde wedstrijden met 3 punten voor stond op PSV, kon deze - met nog één wedstrijd te spelen - nog gelijk komen met Ajax. In de laatste wedstrijd van PSV was Twente, die één punt minder had gescoord, de tegenstander. Met winst op Twente zou PSV gelijk eindigen met Ajax, maar bij verlies zouden ze genoegen moeten nemen met een derde plaats. In een spannende wedstrijd wisten beide teams om de beurt te scoren, maar net voor het laatste fluitsignaal wist Twente nog een punt te scoren en ging er met een 3-2 overwinning met de tweede plaats vandoor. Ajax, bestaande uit Jurre, Mark, Oeds, Andries, Johan en Eelze, eindigde in de poule van groep 7 en 8 met 10 punten op de eerste plaats. De tweede plaats met 9 punten was voor Twente, en PSV eindigde met 7 punten op de derde plaats.
 
Bekijk hier alle foto's, deel 1 (knutselmiddag), deel 2 (zeepvoetbaltoernooi) of kijk voor meer foto's op www.spulwike.nl.
 
www.surhuizum-online.nl/spulwikesurhuzum
 
15 augustus 2014
 
 
LAATSTE NIEUWS