SURHUIZUM-ONLINE
NIEUWS
 
Woensdag 28 december zevende editie 'Slach om 'e Toer'
 
Foto: Kornelis van Dekken
 
Traditiegetrouw wordt aan het einde van het jaar vanuit Surhuizum weer de wandeltocht 'Slach om 'e Toer' georganiseerd. Het is de organisatie wederom gelukt om een prachtige route uit te zetten, die dit jaar ten zuidoosten van het dorp wordt gelopen. Vanuit MFC 'De Delfeart' in Surhuizum gaan de drie routes richting Surhuisterveen, waar de provinciegrens wordt overgestoken. Een groot deel van de route voert dit jaar namelijk door het Westerkwartier. De wandelroutes voeren grotendeels over verharde wegen, met enkele passages over onverharde paden en door weilanden die normaal niet toegankelijk zijn voor publiek. Alle drie de routes eindigen weer in 'De Delfeart'.
 
Mede door het overweldigende succes van vorig jaar, hoopt de organisatie ook dit jaar weer veel wandelaars aan de start te mogen begroeten. "Het is een leuke tocht die je samen met familie en vrienden kunt ondernemen, zo aan het einde van het jaar", aldus de organisatie. "Heerlijk om even een frisse neus te halen en ondertussen even bij te praten of andere mensen te leren kennen". De Surhúster kuiertocht is niet alleen een tocht voor de doorgewinterde loper, maar met name de kortere afstanden zijn ook uitermate geschikt om met het gezin te lopen. Bovendien kunnen kinderen tot 12 jaar gratis deelnemen aan de wandeltocht. 'Slach om 'e Toer' is een goed verzorgde tocht met versnaperingen en voldoende rustpunten. Bovendien krijgt iedereen na afloop een warm bord snert en ligt er voor iedereen een fraaie herinnering klaar.
 
De zevende editie van deze midwintertocht bestaat uit drie verschillende routes met afstanden van 10, 20 en 30 kilometer. Het inschrijfgeld is respectievelijk € 5,00, € 6,00 en € 7,00. Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis deelnemen. De start en finish van de tocht is bij MFC 'De Delfeart' aan de Bartemerwei in Surhuizum. De starttijden zijn: 30 km tussen 8.30 en 9.30 uur, 20 km tussen 9.00 en 10.00 uur en 10 km tussen 9.30 en 12.00 uur. Het startbureau sluit om 16.30 uur. Meer informatie en het laatste nieuws kunt u vinden op www.slachometoer.frl of volg ons op Facebook en Twitter.
 
13 december 2016
 
 
LAATSTE NIEUWS  
 
 
 
 
Nieuws Overige rubrieken   Blijf overal op de hoogte
Volg Surhuizum-online via:

Overzicht Sport  
Kerknieuws Activiteiten  
Dossiers Column  
Nieuwsarchief Over Surhuizum  
  Webgids  
       
 
 
 
Copyright © 1998-2016 Surhuizum-online.nl