SURHUIZUM-ONLINE
Nieuws Overige rubrieken     Blijf overal op de hoogte
Volg Surhuizum-online via:

Overzicht Sport    
Kerknieuws Activiteiten    
Dossiers Column    
Nieuwsarchief Over Surhuizum    
  Webgids    
         
        Nieuwsberichten, verslagen en foto's voor deze rubriek kun je mailen naar: nieuws@surhuizum-online.nl
 
Copyright © 1998-2014 Surhuizum-online.nl
 
 
 
 
NIEUWS
 
Wout Zijlstra brengt Highland games naar Surhuizum
 
Foto: Kornelis van Dekken
 
Woensdagavond 13 augustus stonden voor de volwassen de Highland games op het programma van de Spulwike. Op het evenemententerrein in Surhuizum betraden 6 clans (teams) het strijdtoneel om na te gaan wie de sterkste, de snelste en de slimste inwoner van Surhuizum is. De deelnemers gingen onder leiding van 'sterkste man' Wout Zijlstra de onderlinge strijd.
Twee herenteams, één damesteam en drie gemende teams namen deel aan de fysieke uitdagingen van onder andere de 'caber toss' het over de kop gooien een boomstam, 'famers walk' lopen met melkbussen , 'wheight for height' gewicht hoog gooien, 'tug of war' touwtrekken en de 'caberwave' zigzaglopen met een blak op de schouders.
Het publiek genoot volop van de strijd die met name tussen de beide herenteams gestreden leek te worden. Maar ook bij de gemengde teams zaten geduchte tegenstanders. Maar uiteindelijk gingen 'De Dames' bestaande uit Berber van der Veen, Mirte van der Veen, Hinke Helder, Sieuwke Venema, Lidia Postma en Annemarie Postma er met de eerste prijs vandoor.
De tweede prijs ging naar 'De Flintstones' bestaande uit Willem van der Meer, Patrick van 't Hul, Jan Smit, Harm Bekkema, Dirkje Banga en Geertje Tuakora. En de derde prijs was voor 'De Boerkes' bestaande uit Klaas Jan Alma, Anton Postma, Bauke Hoogsteen, Simeon Heijkoop, Gerrit Postma en Jannes Brouwer.
De titel van 'sterkste man' van het toernooi ging naar Jannes Brouwer, één van 'De Boerkes'. Hij mag zich tot de volgende Highland games de sterkste, snelste en slimste man van Surhuizum noemen. En dan de outfits. Bij de keuze voor het beste verklede team was het een gelijkspel. Dus gaf Wout Zijlstra de doorslaggevende stem. 'Team Rambo' won met een neuslengte van 'De Boerkes'. De Rambo's waren Enne Jan Spoelstra, Fokke van Duinen, Hein Hoogsteen, Jan Postma, Pieter van der Veen en Marten Hartholt.
 
Bekijk hier alle foto's, deel 1 (door Kornelis van Dekken), deel 2 (door Djoeke Postma-de Jong) of kijk voor meer foto's op www.spulwike.nl.
 
www.surhuizum-online.nl/spulwikesurhuzum
 
14 augustus 2014
 
 
LAATSTE NIEUWS