SURHUIZUM-ONLINE
Nieuws Overige rubrieken     Blijf overal op de hoogte
Volg Surhuizum-online via:

Overzicht Sport    
Kerknieuws Activiteiten    
Dossiers Column    
Nieuwsarchief Over Surhuizum    
  Webgids    
         
        Nieuwsberichten, verslagen en foto's voor deze rubriek kun je mailen naar: nieuws@surhuizum-online.nl
 
Copyright © 1998-2016 Surhuizum-online.nl
 
 
 
 
NIEUWS
 
Zomerse afsluiting Spulwike met Simmerfair
 
Foto: Kornelis van Dekken
 
Zaterdag 27 augustus werd de 43ste editie van de Spulwike afgesloten met een gezellige Simmerfair. Door het zomers weer werd het 's middags al vroeg druk op de fair. De organisatie van de markt lag dit jaar in de handen van Regina Meijer en Nynke Veenstra. De dames hadden de jaarmarkt in een nieuw jasje gestoken, wat zorgde voor een fair met nieuw standhouders en verfrissende producten. Daarnaast stonden ook enkele plaatselijke ondernemers en verenigingen op de markt, die plaats vond op Lustenburg en de Bartemerwei.
Op het 'kijk en doeveld' kom men een groot aantal oude trekkers bewonderen, en kijken naar een spannende skelter trekkertrek. Voor de jeugd was er een kop van jut en een klimwand, waar de kinderen voor in de rij stonden. Dit was dan ook zeker een succesnummer op de fair. Traditiegetrouw kon deze dag ook het kampioenschap seineharjen niet ontbreken. Hier hamerden de deelnemers ingespannen met de haarhamer over de snede van de zeis. Dit jaar hadden 16 deelnemers zich opgegeven voor het kampioenschap. Ruim een uur kon het publiek genieten van deze wedstrijd in dit aloude ambacht. Door de jury werd Franke Bouwstra uit Hartwerd uitgeroepen tot kampioen.
Helaas ging de geplande Surhúster tussen kunst en kitsch veiling niet door omdat er geen spullen voor de veiling waren ingebracht. Gelukkig was er nog wel live muziek op het buitenpodium, waar de mannen van Trijexnix en Van Deele zorgden voor de muzikale afsluiting van de Spulwike. Trijexnix bracht naast covers en in het Fries vertaalde nummers ook eigen werk ten gehore. Daarna was het podium voor Van Deele dat covers van boerenrock en covers van bekende rocknummers met eigen boeren teksten speelden. Onder tussen genoot het publiek van de muziek en een hapje en drankje op deze zomers namiddag en avond.
 
Bekijk hier alle foto's (door Kornelis van Dekken, Mindert van Dekken en Yvonne de Beer) of kijk voor meer foto's op www.spulwike.nl.
 
www.surhuizum-online.nl/spulwikesurhuzum
 
30 augustus 2016
 
 
LAATSTE NIEUWS